НАБУ та САП проситимуть арешту екс-командувача Нацгвардії

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи проситимуть арешту всіх трьох підозрюваних у розтраті майже 82 мільйонів гривень.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура проситимуть тримання під вартою для колишнього командувача Національної гвардії України Юрія Аллерова та ще двох підозрюваних у справі розтрати майже 82 мільйонів гривень.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в прокуратурі.

За словами співрозмовника, Аллерова просять узяти під варту з альтернативою застави в розмірі 11 млн грн. Другого підозрюваного, генерального директора компанії «Укрбуд Девелопмент» Олега Майбороду також просять арештувати, проте з заставою аж у 75 млн грн.

Останній підозрюваній, оцінювачці Алісі Гринчук теж проситимуть тримання під вартою, але з альтернативою застави в 7 млн грн.

Як відомо, Аллерова, Майбороду та Гринчук затримали за підозрою в розтраті майже 82 млн грн. За версією слідства, екс-командувачем Нацгвардії, за попередньою змовою, було ухвалено рішення про укладення додаткових угод для обміну нерухомого майна в ЖК «Аристократ», що на Печерську в Києві, на нерухоме майно в ЖК «Оберіг» на околиці столиці з метою заволодіння частиною вказаного майна під час обміну.

Як вважають правоохоронці, для реалізації плану до вказаного злочину було залучено Гринчук, якою проведено оцінку майна з метою зменшити кількість нерухомості в ЖК «Оберіг» та ЖК «Казка», яке мало бути передано під час обміну, шляхом безпідставного заниження вартості нерухомого майна в ЖК «Аристократ» та збільшення вартості такого майна в ЖК «Оберіг». Внаслідок укладення та виконання додаткових угод, якими змінено предмет договору в частині нерухомого майна, яке мало бути передано НГУ, Головним управлінням, втрачено активів на загальну суму 81,63 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ проводило обшуки в цій справі. Також у Національному бюро розповіли деталі затримання генерала Нацгвардії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: