Квартири для Нацгвардії: суд визначив заставу оцінювачці (доповнено)

Читать на русском
Суд визначив заставу оцінювачці Алісі Гринчук в розмірі 1,5 млн грн у кримінальному провадженні про заволодіння майже 82 млн грн Національної гвардії України під час обміну квартир на Печерську на житло на вулиці Бориспільській.
Аліса Гринчукфото: «Слово і Діло», Олег Новіков

Суд визначив заставу оцінювачці Алісі Гринчук в розмірі 1,5 млн грн у кримінальному провадженні про заволодіння майже 82 млн грн Національної гвардії України під час обміну квартир на Печерську на житло на вулиці Бориспільській.

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк за результатами розгляду клопотання Національного антикорупційного бюро погодженого Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, повідомляє журналіст «Слова і Діла» з зали суду.

«Клопотання детектива НАБУ погодженого прокурором САП про обрання запобіжного заходу Алісі Гринчук у вигляді тримання під варту залишити без задоволення. Обрати підозрюваній запобіжний захід у вигляді застави в 1,5 млн грн», – оголосила суддя.

Також суддя визначила перелік обов'язків, які покладуть на Гринчук у разі внесення застави. Зокрема, вона буде зобов'язана прибувати за першою вимогою; не відлучатися з місця проживання без дозволу; повідомляти про зміну місць проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та підозрюваними, здати закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Як повідомляв на засіданні прокурор САП, Гринчук, крім виконання обов'язків як оцінювачки через ФОП, також має контроль над ТОВ «Меркурій Партнерс», яким володіє/володів її батько. Заяви про контроль над підприємством Гринчук говорила під час листувань, які були зафіксовані в ході негласних слідчих (розшукових) дій детективів. Прокурор стверджував, що Гринчук спочатку як ФОП зробила рівноцінними квартири на Печерську і житло на вулиці Бориспільській, а потім зробила таку саму оцінку як ТОВ «Меркурій Партнерс». Пізніше вона використала ще одне своє підприємство, яке зробила рецензію на ці оцінки, підтвердивши нібито рівноцінність обміну.

Нагадаємо, суд взяв під варту колишнього командувача Нацгвардії Юрія Аллерова з альтернативою застави. Також суд визначив 2 млн грн застави генеральному директору «Укрбуд Девелопмент» Олегу Майбороді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: