НАБУ та САП вручили підозру екс-командувачу Нацгвардії (доповнено)

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи вручили підозру колишньому керівнику Нацгвардії у справі обміну службових квартир в центрі Києва.
Юрій Аллеров

Доповнено

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру колишньому командувачу Національної гвардії Юрію Аллерову та іншим особам у розтраті майже 82 мільйонів гривень.

Про це журналісту «Слова і Діла» повідомили джерела в правоохоронних органах.

За словами співрозмовників, Аллерова затримали та вручили повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України (розтрата майна). Також правоохоронці затримали генерального директора компанії «Укрбуд Девелопмент» Олегу Майбороду та оцінювача Алісу Гринчук.

Також співрозмовники повідомили, що підозрюваних проситимуть взяти під варту з альтернативою застави.

Раніше сьогодні, 14 травня НАБУ проводило обшуки за місцем роботи та проживанням службовців НГУ, а також у низці приватних компаній.

Як відомо, НАБУ і САП почали розслідувати можливу розтрату майже 100 млн грн службовцями Нацгвардії. Так правоохоронці досліджували рішення Аллерова обміняти 50 квартир площею понад 4 тис. кв. м і 30 паркомісць у житловому комплексі «Аристократ» на Печерську на 65 квартир у житловому комплексі «Оберіг», що розташований за декілька кілометрів від станції метро «Червоний хутір», які мали відійти військовим.

Спочатку, згідно з договором, який був укладений між на той момент головним управлінням внутрішніх військ МВС України, військовою частиною 2260, з одного боку, і ФСК «Пагода» – з іншого, під забудову віддали майже гектар землі на вул. Щорса, 34. За умовами договору нацгвардійці мали отримати 20% готових квартир і частину паркомісць. Але восени 2016 року, коли забудовник «Укрбуд Девелопмент» уже добудовував ЖК, командувач Нацгвардії Аллеров підписав додаткову угоду, якою НГУ відмовилася від квартир і машиномісць на Печерську, а натомість вони отримують 65 квартир у ЖК «Оберіг».

За попередніми підрахунками, за такого обміну Нацгвардія втратила більш ніж 100 млн грн. Згідно з даними журналістського розслідування Bihus.Info, в додатковому договорі такий обмін квартир значився не просто рівноцінним, а й навіть вигідним для Нацгвардії. Оцінку проводила ФОП Аліса Петрівна Грищук, яка, за даними журналістів, фігурує в декількох кримінальних провадженнях за фактами заниження вартості об'єктів оцінки. До того ж, за даними Фонду державного майна, на початку 2017 року Гринчук позбавили права оцінювати нерухомість.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: