Суд узяв під варту екс-командувача Нацгвардії

Читать на русском
Столичний райсуд арештував колишнього керівника Нацгвардії з альтернативою застави у справі квартир для військових.
Юрій Аллеров з адвокатамифото: Олег Новіков

Суд взяв під варту колишнього командувача Національної гвардії України Юрія Аллерова з альтернативою застави в 4,8 мільйона гривень за підозрою в заволодінні майже 82 мільйонами гривень при обміні квартир.

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом‘янського районного суду міста Києва Ада Педенко за результатами розгляду клопотання Національного антикорупційного бюро погодженого зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, повідомляє журналіст «Слова і Діла» з зали суду.

У НАБУ розповіли подробиці затримання генерала НацгвардіїДетективи НАБУ та прокурори САП затримали колишнього командувача Національної гвардії України Юрія Аллерова за підозрою у заволодінні 81,64 млн грн.

«Клопотання детектива НАБУ погодженого з прокурором САП про обрання запобіжного заходу Юрію Аллерову у вигляді тримання під вартою задовольнити частково. Обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 14 липня», – оголосила суддя.

Також суд визначив альтернативою арешту заставу в 4,8 млн грн. Крім того, суддя Педенко визначила перелік обов‘язків, які покладуть на Аллерова у разі внесення застави. Зокрема, екс-командувач НГУ зобов‘язаний буде з‘являтися за першою вимогою; не відлучатися з місця проживання без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання; утримутиватися від спілкування зі свідками та підозрюваними, здати закордонні паспорти.

Раніше прокурор САП Олексій Скибенко повідомляв, що існують ризики перешкоджання Аллеровим слідству. Зокрема, він може переховуватися в Росії, оскільки його дочка майже увесь час проживає там і має російське громадянство, а дружина постійно відвідує Москву. До того ж, за даними слідства, підозрюваний може незаконно впливати на свідків та інших підозрюваних; знищити, спотворити або приховати речі і документи, важливі для слідства, а також може перешкоджати провадженню іншим чином.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: