Квартири для Нацгвардії: гендиректору «Укрбуду» визначили заставу

Читать на русском
Столичний райсуд не арештував очільника української будівельної компанії з альтернативою застави.
Олег МайбородаФото: Слово і Діло, Олег Новіков

Суд визначив заставу в 2 мільйона гривень генеральному директору компанії «Укрбуду Девелопмент» Олегу Майбороді за підозрою в заволодінні майже 82 млн грн при обміні квартир.

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом‘янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк за результатами розгляду клопотання Національного антикорупційного бюро погодженого зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, повідомляє журналіст «Слова і Діла» з зали суду.

«Клопотання детектива НАБУ погодженого з прокурором САП про обрання запобіжного заходу Олегу Майбороді у вигляді тримання під вартою залишити без задоволення. Обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді застави в 2 млн грн», – оголосила суддя.

Крім того, суддя Жовноватюк визначила перелік обов‘язків, які покладуть на Майбороду у разі внесення застави. Зокрема, гендиректору «Укрбуду» зобов‘язаний буде з‘являтися за першою вимогою; не відлучатися з місця проживання без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання; утримутиватися від спілкування зі свідками та підозрюваними, здати закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Раніше прокурор САП Андрій Перов заявляв, що Майборода може перешкоджати слідству. Зокрема, за даними слідства, він може переховуватися від правоохоронців. Вказаний ризик підтверджується низками листувать працівників «Укрбуд Девелопмент» з особами, які нібито мають вплив на правоохоронців. Так, за даними «прослушки» один з таких працівників листувався з невідомим і повідомляв про «проблеми з українськими прикордонниками». На це співрозмовник йому відповів, що «вирішить це питання».

Нагадаємо, 16 травня Шевченківський суд Києва визнав незаконним затримання детективами НАБУ генерального директора компанії «Укрбуд Девелопмент» Олега Майбороди і звільнив його з-під варти.

Затримання відбулося 14 травня в рамках розслідування зловживань командувача Національної гвардії України Юрія Аллерова при обміні квартир для військовослужбовців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: