Квартири для НГУ: в суді пояснили, чому відпустили оцінювачку

Читать на русском
Столичний райсуд не побачив ризиків перешкоджання слідству з боку підозрюваної і тому відпустив її під заставу.
Аліса Гринчукфото: «Слово і Діло»

Суд відпустив оцінювачку Алісу Гринчук під 1,5 млн грн застави, оскільки суд не встановив ризиків її перешкоджання слідству детективів Національного антикорупційного бюро у кримінальному провадженні про заволодіння 81,5 млн грн Національної гвардії України.

Про це йдеться у мотивувальній частині рішення слідчої судді Солом'янського районного суду міста Києва Вікторії Жовноватюк від 17 травня, повідомляє «Слово і Діло».

На думку судді, прокурор САП не довів під час розгляду клопотання, що застосування інших запобіжних заходів крім взяття від варту буде недостатнім для забезпечення належної процесуальної поведінки Гринчук та виконання нею обов'язків. Жовноватюк також врахувала дані про особу, зокрема про те, що та хоч і підозрюється у вчиненні особливо тяжкого корупційного злочину, але раніше не була судимою, має малолітню дитину і працює.

Тому суддя вирішила відпустити Гринчук під 1,5 млн грн застави. Водночас, Жовноватюк хоч і вважає, що ризики перешкоджання слідству відсутні, але все одно поклала на оцінювачку весь перелік обов'язків, про які просив прокурор.

Нагадаємо, суд взяв під варту екс-командувача Нацгвардії Юрія Аллерова. Раніше генерального директора «Укрбуд Девелопмент» Олега Майбороду також відпустили під заставу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: