ДБР розпочало досудове розслідування щодо сюжету Bihus.info

Читать на русском
Слідчими ДБР  розпочато досудове розслідування за матеріалами журналістського розслідування щодо розкрадання в оборонній сфері.

Слідчими ДБР розпочато досудове розслідування за матеріалами журналістського розслідування щодо розкрадання в оборонній сфері.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила у Facebook перший заступник директора ДБР Ольга Варченко.

Корупційний скандал в оборонці: чи покарають когось за розкраданняЛуценко заявив, що слідство щодо масштабного розкрадання в секторі оборони, про яке йдеться в журналістському розслідуванні Bihus.info, перебуває на фінальній стадії. Чи будуть арешти, поговорили з експертами.

«Зі змісту журналістського розслідування вбачається, що група осіб за попередньою змовою ведуть розмову щодо можливої підготовки та передачу грошових коштів у вигляді неправомірної вигоди службовим особам правоохоронних органів: Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України, Державної фіскальної служби України, Національного антикорупційного бюро України за вирішення питання про непроведення досудового розслідування та непритягнення їх до кримінальної відповідальності за здійснення незаконних дії між ТОВ «Оптимаспецдеталь» та підприємствами державного концерну «Укроборонпром» під час укладання та виконання договорів з поставки військового обладнання на заводи групи державних оборонних компаній», - написала вона.

Також повідомляється, що у разі доведення вини, службовим особам правоохоронних органів за скоєне кримінальне правопорушення, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна.

Раніше стало відомо, що в НАБУ допитували «агента» Шевченка щодо сюжету Bihus.info.

Також журналісти з'ясували, хто «зливав» справи щодо Гладковського.

Нагадаємо, 25 лютого видання Bihus.info оприлюднило розслідування про те, як люди з оточення Петра Порошенка курують розкрадання в оборонній сфері. У розслідуванні фігурував син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський.

За даними журналістів, 22-річний Гладковський-молодший разом із партнерами організував постачання контрабандних російських деталей для військової техніки, за які держпідприємства переплачували у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво «Укроборонпрому» знало про оборудки і давало на них згоду.

В «Укроборонпромі» заявили, що вважають некоректним оцінювати розслідування про корупційні схеми за участі оточення президента України і звинуватили журналістів у маніпуляції. Разом з тим концерн відсторонив директорів двох своїх підприємств у зв’язку з розслідуванням про розкрадання.

У свою чергу в НАБУ заявили, що вже займалися деякими фактами корупції в оборонній сфері, які викладено у розслідуванні ЗМІ.

27 лютого генпрокурор Юрій Луценко підтвердив, що частину деталей для військової техніки Україна отримує контрабандою з Російської Федерації.

Пізніше президент звільнив Гладковського з посади в РНБО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: