Порошенко звільнив Гладковського

Читать на русском
Указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони підписав президент Петро Порошенко.

Президент Петро Порошенко заявив, що зранку, 4 березня, підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав під час виступу Ради регіонального розвитку у Миколаєві.

Корупційний скандал в оборонці: чи покарають когось за розкраданняЛуценко заявив, що слідство щодо масштабного розкрадання в секторі оборони, про яке йдеться в журналістському розслідуванні Bihus.info, перебуває на фінальній стадії. Чи будуть арешти, поговорили з експертами.

«Сьогодні вранці перед відльотом у Миколаїв підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря РНБО. Так само він знятий з посади голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю», - заявив президент.

Нагадаємо, 25 лютого команда журналістських розслідувань Bihus.Info (програма «Наші гроші») представила фільм, в якому стверджується, що Ігор Гладковський, син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, разом із Віталієм Жуковим та Андрієм Рогозою через фірми-прокладки постачали оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними вдвічі-вчетверо цінами.

У вівторок, 26 лютого, перший заступник секретаря Ради національної безпеки й оборони (РНБО) України Олег Гладковський припинив свої повноваження та закликав правоохоронців перевірити оприлюднені факти про незаконні оборудки при закупівлях в армії.

Згодом Порошенко підтримав припинення повноважень Олега Гладковського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: