Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гройсман пообіцяв найближчим часом внести на розгляду уряду пропозиції щодо призначення членів наглядової ради «Укроборонпрому»

6 липня 2018 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв найближчим часом внести на розгляду уряду пропозиції щодо призначення членів наглядової ради «Укроборонпрому». У відповідь на заклик депутата призначити кандидатури до наглядової ради «Укроборонпрому» та взяти під свій контроль події у ЗСУ Гройсман сказав: «Що стосується контролю, я зараз працюю над цим і найближчим часом я внесу пропозиції».
Не виконано
Сказано 6 липня 2018 р.

Джерело

  • https://ua.112.ua/polityka/hroisman-zaiavyv-shcho-skoro-zaproponuie-kandydatury-do-nahliadovoi-rady-ukroboronpromu-452706.html
  • Лист КМУ від 30 серпня 2018 року
  • Лист МЕРТ від 24 квітня 2019 року
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/42-2018-%D1%80
  • Лист КМУ від 18 квітня 2019 року
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/2692836-tanki-gvintokrili-raketni-kompleksi-so-robitsa-v-ukrainskomu-oboronnopromislovomu-kompleksi.html
  • https://www.president.gov.ua/documents/792019-26270
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/news/uryad-rozshiriv-plan-reformuvannya-opk-za-rahunok-vvedennya-perevirki-korupcijnih-rizikiv-kerivnogo-skladu-ukroboronpromu

Результат

Відповідно до листа КМУ від 30 серпня 2018 року, у період з 1 липня по 31 липня 2018 року пропозиції щодо призначення членів наглядової ради ДК «Укроборонпром» на розгляд уряду не вносились.

Відповідно до листа КМУ від 18 квітня 2019 року, відповідальними за опрацювання питання щодо призначення Кабміном членів наглядової ради ДК «Укроборонпром» та внесення на розгляд уряду узгоджених пропозицій визначено МЕРТ, Міноборони, Мінфін, Мін'юст.

Відповідно до листа МЕРТ від 24 квітня 2019 року, відповідно до розпорядження Кабміну від 31 січня 2018 року № 42 членом наглядової ради Концерну було призначено Тетера Ентоні Джона.

3 травня віце-прем'єр Кубів повідомив, що наразі потрібно перезапустит роботу наглядової ради «Укроборонпрому». Нагадаємо, після розкриття корупційних схем із закупівлями в оборонній сфері, 15 березня РНБО ухвалила рішення «Про реформування оборонно-промислового комплексу та підвищення рівня прозорості виконання державного оборонного замовлення», яке зокрема передбачає залучення представників держав-партнерів до роботи наглядової ради концерну.

Враховуючи, що протягом 10 місяців на розгляд уряду не вносилися пропозиції прем'єр-міністра щодо призначення членів наглядової ради «Укроборонпрому», обіцянка отримує статус «не виконано».