ФСБ відмовила пораненим військовополоненим морякам у лікуванні за кордоном

Читать на русском
Слідство Федеральної служби безпеки Росії не дозволило виїхати трьом пораненим українським морякам з Москви на лікування в Україну або будь-яку іншу країну.

Слідство російської Федеральної служби безпеки відмовило в задоволенні клопотання захисту поранених військовополонених українських моряків Андрія Ейдера, Андрія Артеменка і Василя Сороки про їх видачу в Україну або ж в нейтральну країну.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив адвокат Сергій Бадамшин.

Суд в РФ залишив під вартою 16 українських моряківМіський суд Москви у середу, 13 лютого, визнав законним продовження до 24 квітня терміну арешту ще чотирьом українським морякам, захопленим у Керченській протоці.

«Слідство ФСБ відмовило в задоволенні клопотання захисту поранених військовополонених Сороки, Артеменка і Ейдера про їх видачу в Україну або ж в нейтральну країну для обстеження і лікування, або в цивільні медичні установи, оснащені відповідним обладнанням, в яких можливе надання належної і що відповідає стандартам медичної допомоги», - написав він.

У той же час, додав адвокат, слідчі заявили, що «вирішується питання про обстеження поранених в цивільних медичних закладах міста Москви».

«Сподіваюся, що найближчим часом поранені отримають відповідну та належну медичну допомогу», - зазначив адвокат.

Раніше уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова відвідала українських полонених моряків у СІЗО «Лефортово» і переконалася в необхідності надання трьом з них медичної допомоги.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 прикордонні кораблі ФСБ Росії обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України в складі двох малих броньованих артилерійських катерів «Бердянськ» і «Нікополь» і рейдового буксира «Яни Капу», які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполя в Азовському морі. Моряків заарештували в окупованому Криму, пізніше їх перемістили в Москву, де арешт продовжили до кінця квітня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: