Суд у Москві залишив під вартою ще чотирьох українських моряків

Читать на русском
Московський міський суд 12 лютого відхилив апеляції чотирьох українських моряків та залишив усіх під вартою до кінця квітня.

Московський міський суд 12 лютого відхилив апеляції чотирьох українських моряків та залишив усіх під вартою до кінця квітня.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив координатор адвокатів українських моряків Микола Полозов.

Боремося за повернення всіх захоплених моряків – ПорошенкоУкраїнська сторона бореться за повернення додому всіх захоплених в Керченській протоці моряків.

Ідеться про Євгенія Семідоцького, Андрія Оприско, Романа Мокряка і Сергія Цибізова.

Полозов додав, що апеляції розглядали в закритому режимі.

На засіданні захист моряків клопотав про додання до справи копій резолюції ПАРЄ, які вимагають від Росії негайно звільнити моряків як військовополонених та поводитися з ними відповідно до положень Женевських конвенцій. Суд відмовився це зробити.

Ще вже друга «четвірка» моряків, яким відхилили оскарження рішення про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Першим чотирьом морякам відхилили апеляції 7 лютого.

16 січня Лефортовський суд Москви продовжив термін тримання під вартою всім 24-ом українським морякам.

Нагадаємо, зранку 25 листопада українські кораблі та рейдовий буксир планово вийшли з порту Одеси до порту Маріуполя. Під час цього завдання російське судно протаранило український буксир та пошкодило його. При виході з Керченської протоки російські судна обстріляли та захопили українські кораблі біля Керченської протоки. Загалом на трьох суднах були 24 українських військових, двоє з них службовці СБУ. Троє з них дістали поранення.

Після захоплення усіх українців взяли під варту на 2 місяці. Їх звинуватили у незаконному перетині кордону Російської Федерації в Чорному морі. 29 листопада українців вивезли до СІЗО Москви.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: