Суд в РФ залишив під вартою 16 українських моряків

Читать на русском
Міський суд Москви у середу, 13 лютого, визнав законним продовження до 24 квітня терміну арешту ще чотирьом українським морякам, захопленим у Керченській протоці.

Міський суд Москви у середу, 13 лютого, визнав законним продовження до 24 квітня терміну арешту ще чотирьом українським морякам, захопленим у Керченській протоці.

Як пише «Слово і Діло», під вартою залишаються 16 із 24 українських військовослужбовців, повідомляє з посиланням на дані суду агентство ТАСС.

Волкер закликав Росію негайно звільнити українських моряківСША не продовжуватимуть переговори з Росією до звільнення військовополонених моряків, заявив спеціальний представник Сполучених Штатів з питань України Курт Волкер.

«Постанову суду першої інстанції залишити без зміни, скаргу захисту на продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно Дениса Гриценка, Андрія Драча, Михайла Власюка, В'ячеслава Зінченка, Богдана Небиліцина, Юрія Без'язичного, Юрія Будзила, Сергія Чуліба - без задоволення», - сказав співрозмовник агентства.

При цьому зазначено, що розгляд скарг захисту пройшов у закритому судовому засіданні.

Мосміськсуд також залишив під арештом ще вісьмох моряків Богдана Головаша, Сергія Попова, Володимира Терещенка, Андрія Шевченка, Романа Мокряка, Євгенія Семидоцького, Андрія Оприска і Сергія Цибізова. Всі обвинувачені залишаться в СІЗО до 24 квітня.

Раніше, уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова відвідала в СІЗО Лефортово українських моряків, затриманих у листопаді минулого року російськими прикордонниками в Керченській протоці.

Нагадаємо, 25 листопада російський спецназ захопив два українських катери Бердянськ і Нікополь та буксир Яни Капу на підході до Керченської протоки. 24 українських моряки були заарештовані за звинуваченням у «незаконному перетині кордону РФ», троє з них отримали поранення. Всі захоплені моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: