ФСБ допитала двох українських моряків

Читать на русском
Українці під час допиту ще раз заявили, що є військовополоненими. Слідчі РФ за майже 2,5 місяці так і не дали жодного дозволу на побачення.

Федеральна служба безпеки (ФСБ) Росії в понеділок, 4 лютого, провела слідчі дії з військовополоненим Михайлом Власюком, а у вівторок, 5 лютого, з Юрієм Без'язичним.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив адвокат Микола Полозов у Facebook.

Денісова заявила про різке погіршення здоров'я затриманих РФ моряківОмбудсмен назвала імена моряків, чий стан здоров'я викликає занепокоєння. Також є інформація, що в Андрія Ейдера виявили гепатит Б.

Як зазначається, слідчими слідчого управлання ФСБ Росії були проведені допити, в ході яких Власюк та Без'язичний ще раз заявили про те, що є військовополоненими.

«У ході допитів захистом було долучено низку заяв і клопотань слідству, в тому числі, на надання телефонних переговорів і на побачення з близькими. Слідчі за майже 2,5 місяці так і не дали жодного дозволу військовополоненим на побачення або телефонні переговори», - заявив Полозов.

Він також зазначив, що найчастіше «особи, в чиєму провадженні знаходяться кримінальні справи, зловживають своїм правом давати дозволи на побачення і дзвінки та ставлять винесення подібних дозволів у пряму залежність від отримання необхідних для слідства показань».

Нагадаємо, 25 листопада російський спецназ захопив три українські кораблі на підході до Керченської протоки.

В ході атаки були затримані 24 українських моряки, яких зараз утримують в СІЗО в Москві. РФ висунула їм обвинувачення в «незаконному перетині кордону».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: