Денісова отримала відповідь від Москалькової щодо українських моряків

Читать на русском
Тетяна Москалькова заявила, що стан здоров'я українських військовополонених моряків задовільний, хоча відповідні медичні документи українській стороні не надані.

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що стан здоров'я українських військовополонених моряків задовільний, хоча відповідні медичні документи українській стороні не надані.

Як пише «Слово і Діло», про це 8 лютого у Facebook повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Провокації РФ в Азовському морі: хроніка подій (доповнено)Зранку неділі, 25 листопада прикордонний корабель РФ протаранив буксир українського військового флоту.

«Отримала відповідь від Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової на мої багаторазові звернення щодо українських військовополонених. Російський омбудсмен запевняє, що стан здоров’я моряків медики оцінюють як задовільний. Але, знову ж таки, жодного офіційного підтвердження у вигляді медичної довідки немає», - зазначила Денісова.

Вона заявила, що українській стороні відомо, що «поранені Андрій Ейдер, Василь Сорока та Андрій Артеменко так само, як і раніше потребують якісного лікування та оперативного втручання».

«Крім того, медичної допомоги потребують не лише вони, а й інші наші моряки», - підкреслила омбудсмен.

За словами Денісової, Україна і надалі буде наполягати на переведенні трьох поранених моряків на лікування до третьої (нейтральної) країни та звільненні всіх полонених українських моряків, згідно з Третьою Женевською Конвенцією «Про поводження з військовополоненими» від 12 серпня 1949 року.

Нагадаємо, раніше спеціальний представник Сполучених Штатів з питань України Курт Волкер заявив, що США не будуть рухатися далі в переговорах з Росією доти, доки російська влада не звільнить українських моряків, захоплених біля Керченської протоки.

Додамо, що Україна спільно з міжнародними партнерами з антиросійської коаліції готує «азовський» пакет санкцій у відповідь на незаконну агресію Росії в Керченській протоці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: