Омбудсмен РФ відвідала українських моряків у СІЗО

Читать на русском
Тетяна Москалькова обговорила з керівництвом СІЗО Лефортово питання про продовження лікування й дообстеження моряків.

Уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова відвідала в СІЗО Лефортово українських моряків, затриманих у листопаді минулого року російськими прикордонниками в Керченській протоці.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба відомства.

Боремося за повернення всіх захоплених моряків – ПорошенкоУкраїнська сторона бореться за повернення додому всіх захоплених в Керченській протоці моряків.

«12 лютого Уповноважений з прав людини в Російській Федерації Тетяна Москалькова спільно з віце-президентом Європейського інституту омбудсмена незалежним міжнародним експертом Ніною Карпачовою відвідала в СІЗО Лефортово українських військових моряків», – ідеться в повідомленні.

Відзначається, що Москалькова та Карпачова «під час спілкування з моряками особливу увагу приділили гуманітарним питанням, пов'язаним зі станом здоров'я й умовами утримання».

«Ув'язнені перебувають під постійним медичним наглядом, у повному обсязі забезпечені необхідними лікарськими препаратами», – йдеться в повідомленні відомства.

Омбудсмен РФ також обговорила з керівництвом СІЗО питання про необхідність продовження лікування й дообстеження моряків і в цивільних медичних закладах Москви та висловила надію на те, що «найближчим часом це питання буде вирішене позитивно».

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року російські спецпризначенці захопили два українських катери «Бердянськ» і «Нікополь» та буксир «Яни Капу» поблизу Керченської протоки. 24 українських моряки були заарештовані за звинуваченням у «незаконному перетині кордону РФ». Захоплені моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: