Волкер закликав Росію негайно звільнити українських моряків

Читать на русском
США не продовжуватимуть переговори з Росією до звільнення військовополонених моряків, заявив спеціальний представник Сполучених Штатів з питань України Курт Волкер.

Спеціальний представник Сполучених Штатів з питань України Курт Волкер заявив, що США не будуть рухатися далі у переговорах з Росією доки російська влада не звільнить українських моряків, захоплених біля Керченської протоки.

Про це він сказав під час телефонного брифінгу у Брюсселі, передає «Слово і Діло» з посиланням на посольство України у Вашингтоні.

Данія вимагає запровадити санкції проти РФ через українських моряківМіністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсен засудив захоплення українських суден співробітниками ФСБ в Керченській протоці.

«Ми закликаємо Росію негайно звільнити моряків, щоб ми спробували повернутися до дипломатичного вирішення цієї проблеми», - заявив Волкер.

Він додав, що в США знайомі з відео- та фотодоказами нападу Росії на українські кораблі.

«Нам відомо і з зображень, і з відео, і з того, що нам доводять українські колеги, це блокування проходу через протоку, переслідування українських суден у міжнародних водах, стрільба по них і моряки, які ще досі затримані в Росії», - підкреслив Волкер.

Спецпредставник також повідомив, що США розглядають можливість посилення санкцій проти Росії через дії в Керченській протоці.

«Я можу сказати, що і Сполучені Штати, і Європа розглядають додаткові заходи, які можуть бути вжиті у випадку, якщо Росія не поверне моряків і продовжуватиме контроль над Керченською протокою», - заявив він.

Нагадаємо, Україна спільно з міжнародними партнерами з антиросійської коаліції готує «Азовський пакет» санкцій у відповідь на незаконну агресію Росії в Керченській протоці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: