Росія захопила три корабля ВМС України

Читать на русском
Росія захопила три корабля Військово-морських сил (ВМС України). Захоплені два бронекатери і рейдовий буксир.

Росія захопила три корабля Військово-морських сил (ВМС України).

Про це пише пише «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення ВМС.

Росія намагається витіснити Україну з Азовського моря - посол при РЄДля міжнародних партнерів України час висловлення занепокоєнь щодо агресивних дій Росії в Азовському морі минув.

Зазначається, що захоплені два бронекатери і рейдовий буксир. Українські військові закрилися в кораблях. Росіяни буксирують захоплені судна.

Раніше проти корабля ВМС Збройних сил України під час виходу з Керченської протоки катера Прикордонної служби Росії застосували зброю, є поранений.

Нагадаємо, вранці в неділю, 25 листопада, в ВМС України заявили, що прикордонні кораблі РФ зробили відверто агресивні дії проти трьох українських кораблів під час їх переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря.

Російський прикордонний корабель «Дон» скоїв таран українського рейдового буксира, в результаті якого пошкоджено головний двигун корабля, обшивка і леєрне огородження, втрачений рятувальний пліт.

У ВМС підкреслили, що про намір здійснювати перехід заздалегідь поінформували в відповідно до міжнародних норм з метою забезпечення безпеки судноплавства.

Своєю чергою, у Федеральній службі безпеки РФ звинуватили українську сторону в «небезпечних маневрах» під час заходу в «закриту акваторію територіального моря РФ».

Міністерство закордонних справ України заявило, що дії російських прикордонників в Чорному і Азовському морях «перейшли межу і стали вже агресивними».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: