Піротехніки розміновують зону в 16 кілометрів після вибухів в Ічні

Читать на русском
У ДСНС уже приймають заявки від населення на розмінування. Буде сформований загін піротехніків кількістю 107 осіб.

Працівники Держслужби з надзвичайних ситуацій візьмуться за розмінування 16-кілометрової зони в районі міста Ічня Чернігівської області, де вибухнув арсенал боєприпасів.

Як пише «Слово і Діло», про це під час брифінгу сказав заступник голови ДСНС Олег Мельчуцький, повідомляє «РБК-Україна» у вівторок, 9 жовтня.

В Україні знову стався вибух на військовому складі: що раніше обіцяли політикиЗ весни минулого року в Україні вже втретє відбуваються вибухи на військових складах. Згадуємо обіцянки політиків на цю тему.

За його словами, зараз створюється зведений піротехнічний загін, який виконуватиме завдання з очищення території від вибухонебезпечних предметів.

«Буде сформований загін кількістю 107 осіб особового складу. У 16-кілометровій зоні будуть проведені роботи з очищення території від вибухонебезпечних предметів», – повідомив Мельчуцький.

Він зазначив, що піротехніки вже виконують заявки з розмінування території.

«Зараз особовий склад піротехніків прибуває. В оперативному порядку вони виконують заявки на розмінування, які вже надходять до нас. Наразі працюють п'ять піротехнічних розрахунків. Цього поки достатньо», – додав він.

Як повідомлялося, вибухи на території 6-го арсеналу в Ічні почалися в ніч на 9 жовтня. На місці вже перебуває начальник Генштабу. Здійснюється евакуація людей. Розгорнутий штаб ліквідації надзвичайної події.

У Генштабі заявили про чотири підриви на складах, в результаті чого почалися пожежі з подальшою детонацією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: