Генштаб: причина вибухів на складі боєприпасів в Ічні – диверсія

Читать на русском
Чотири вибухи спричинили пожежу на шостому військовому арсеналі Міністерства оборони поблизу селища міського типу Дружба в Ічнянському районі Чернігівської області.

Чотири вибухи спричинили пожежу на шостому військовому арсеналі Міністерства оборони поблизу селища міського типу Дружба в Ічнянському районі Чернігівської області.

Про це у вівторок, 9 жовтня, повідомили представники Генерального штабу під час брифінгу Міноборони, передає «Слово і Діло».

В Україні знову стався вибух на військовому складі: що раніше обіцяли політикиЗ весни минулого року в Україні вже втретє відбуваються вибухи на військових складах. Згадуємо обіцянки політиків на цю тему.

За їх словами, чотири вибухи спричинили пожежу: спочатку сталися два вибухи, через деякий час ще два. «Це вказує, що причина вибухів - диверсія», - заявив представник оборонного відомства.

«Протягом останнього часу близько 50% боєприпасів шостого арсеналу були вивезені. Також частина арсеналу знаходиться на підземних складах і не повинна здетонувати. В даний час немає відомостей про жертви і поранених. На місце прибула слідча оперативна група СБУ, група прокурорів військової прокуратури. Одна з версій - диверсія. Вибухи сталися в чотирьох місцях арсеналу одночасно. Територія має велике задимлення. Пожежа охопила 60% арсеналу», - повідомили представники Генштабу.

У Міноборони зазначили, що вибухають боєприпаси для важкої стрілецької зброї. Боєприпасів для залпового артилерійського вогню, а також боєприпасів типу БУК на складах в Ічні немає.

«Тоннаж боєприпасів на складі №6 - закрита інформація. Але я скажу, що журналісти, називаючи дані, помилилися приблизно в півтора-два рази», - заявив заступник начальника Генштабу.

Нагадаємо, у Чернігівської області в ніч на вівторок, 9 жовтня, сталися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони.

Станом на 9 годину ранку на території 6 арсеналу Міністерства оборони поблизу смт Дружба спостерігається пожежа та вибухи з різною інтенсивністю.

На місце подій вилетів прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

За фактами вибухів на території 6 арсеналу Міністерства оборони на Чернігівщині військова прокуратура почала провадження щодо недбалого ставлення до військової служби.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: