У Чернігівській області вибухають склади з боєприпасами: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

В Ічні відбуваються вибухи на військових складах із боєприпасами. Що про це пишуть у соцмережах, зібрало Слово і Діло.
Слово і Діло

В Ічні Чернігівської області сьогодні вночі, 9 жовтня, почалися вибухи на складах із боєприпасами. З Ічні та найближчих населених пунктів евакуюють людей, закрили повітряний простір у радіусі 20 кілометрів і призупинили рух потягів і транспорту.

Поки військова прокуратура розглядає пожежу на складах як недбалість, але в Генеральному штабі вже говорять про диверсію. «Слово і Діло» розбиралось, як у соціальних мережах відреагували на черговий інцидент на військовому складі.

«Чотири прості дати: річниця вибухів у Калинівці, сьогодні почалося засідання Синоду Вселенського Патріархату, завтра в Муженка день народження, післязавтра мали показувати будівництво нової й сучасної бази зберігання. Чотири прості дати, так. Війна не винна, так. Росія не винна, так. А винен, звичайно, Порошенко/Полторак/Муженко», – написав радник президента Юрій Бірюков.

«Уже цілком очевидно, що за підсумками сьогоднішніх вибухів серйозних кадрових висновків не буде – про це свідчить весь попередній досвід. Висновків не буде, тому що відповідальні – люди з підпорядкування президента. А президент навіть у дуже кризових ситуаціях замість кадрових висновків просто запрошує блогерів Бірюкова й вражає їх інтелектом. Після нинішніх вибухів він проведе пафосні навчання та ще якийсь елегантний інфопривід у гуманітарній сфері», – вважає журналістка Тетяна Даниленко.

«Чергова пожежа, чергові вибухи на черговому складі боєприпасів в країні, яка веде бойові дії. Керівництво Міноборони, військової прокуратури та військової контррозвідки вчергове розписалося в своїй некомпетентності й має просто подати у відставку. Хоча про що це я. Це в нормальній країні так відбувається, а не в нашому задзеркаллі», – написав Іван Ступак.

«Знову «диверсія»? Чи диверсія все-таки полягає в нехлюйстві тих, хто покликаний відповідати за збереження бойового майна?! Покликаний, але не відповідає. І скільки ж це ще залишатиметься безкарним для високопоставлених нехлюїв?», – написав журналіст Олександр Швець.

«З політичної точки зору, вибухи на військових складах в Ічні б'ють у першу чергу по рейтингу Порошенка. Оскільки він головнокомандувач, який до того ж використовує тему армії в своїй президентській кампанії. У сприйнятті людей будь-які такі події підривають його авторитет і девальвують гучні заяви про потужність армії», – вважає політичний експерт Олексій Мінаков.

«Вибухи на складах боєприпасів сталися саме в день відкриття головної щорічної оборонної виставки країни. А ще вибухи сталися прямо напередодні святкування Дня захисника України. Не буває таких збігів. Хотіли військовий огляд перетворити на головний біль і проблему, а свято – на траур. Це не випадковість і не поганий збіг обставин, а чергова добре спланована диверсія. І не обов'язково Росії. Всередині країни також вистачає тих, кому що тут буде гірше, то краще», – вважає Олексій Давиденко.

Нагадаємо, інформація про постраждалих у результаті вибухів не надходила.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: