Прокуратура розглядає пожежу на військових складах як недбальство

Читать на русском
За фактами вибухів на території 6 арсеналу Міністерства оборони на Чернігівщині Військова прокуратура почала провадження щодо недбалого ставлення до військової служби.
Фото ДСНС України

За фактами вибухів на території 6 арсеналу Міністерства оборони на Чернігівщині військова прокуратура почала провадження щодо недбалого ставлення до військової служби.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Військова прокуратура Центрального регіону України.

Новобогданівка, Балаклія, Калинівка: історія пожеж на арсеналах зброї та обіцянки політиківПожежа в Калинівці вкотре вказала на слабке місце в обороні країни. Попри те, що таке трапляється далеко не вперше, висновки не зроблені.

«Наразі за фактами вибухів військовою прокуратурою Центрального регіону України розпочате кримінальне провадження за частиною 3 статті 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення військової службової особи до служби в умовах воєнного стану або в бойовій ситуації – ред.)», – йдеться в повідомленні.

На місці події працює група військових прокурорів на чолі з військовим прокурором Центрального регіону.

Досудове розслідування доручене слідчому відділу управління Служби безпеки України в Чернігівській області. Процесуальне керівництво здійснює військова прокуратура Чернігівського гарнізону Центрального регіону України.

Санкція ч. 3 ст. 425 ККУ передбачає позбавлення волі терміном від 5 до 7 років.

Нагадаємо, поблизу смт Дружба сталися вибухи боєприпасів, пожежею охоплено близько 682,6 га арсеналу Міністерства оборони.

Через вибухи боєприпасів рух кількома дорогами державного значення закритий. На місце подій вилетів прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

У Міноборони назвали інтенсивність вибухів на складі в Ічні.

Також у мережі з’явилося відео з місця події в Ічнянському районі Чернігівської області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: