У Міноборони назвали інтенсивність вибухів на складі в Ічні

Читать на русском
У Міністерстві оборони заявили, що до локалізації вибухів залучено одного пожежний танк, а ще 4 заплановано.

На території 6 арсеналу Міністерства оборони поблизу смт Дружба, Чернігівської області відбуваються 2-3 вибуху в секунду.

Про це йдеться в заяві прес-служби Міноборони, повідомляє «Слово і Діло».

«Станом на 7 годину ранку інтенсивність вибухів складає 2-3 вибухи на секунду. До локалізації надзвичайної ситуації на 6-му арсеналі залучено 1 штатний пожежний танк ГПМ-54, ще 4 пожежних танки заплановано та найближчим часом будуть доставлені та посилять заходи з локалізації. Також працює 1 автоцистерна на базі автомобіля КАМАЗ і дві автоцистерни на базі автомобіля МАЗ», – повідомили в МО.

Новобогданівка, Балаклія, Калинівка: історія пожеж на арсеналах зброї та обіцянки політиківПожежа в Калинівці вкотре вказала на слабке місце в обороні країни. Попри те, що таке трапляється далеко не вперше, висновки не зроблені.

Також військові повідомили, що з Ічні та найближчих населених пунктів евакуйовано близько 10 тисяч осіб. Зокрема, особовий склад арсеналу, мешканці, які проживають на адміністративній території арсеналу евакуйовано в населений пункт Буди (за попередніми підрахунками близько 860 осіб).

«До евакуації населення залучено понад 20 автобусів Ічнянської районної державної адміністрації Чернігівської області та вживаються всіма службами у взаємодії з оперативним штабом скоординовані заходи для убезпечення як особового складу арсеналу, так і місцевих мешканців», – наголосили у Міноборони.

За інформацією військових, жертв, поранених, травмованих і загиблих серед військовослужбовців, працівників Збройних сил України і місцевого населення немає, матеріальні збитки — уточнюються. Оперативна група на чолі з начальником Генерального штабу ЗСУ працює на місці надзвичайної події.

Нагадаємо, у Генштабі підтвердили вибух складу боєприпасів у Чернігівській області. Також у ДСНС розповіли про ці вибухи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: