Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат В'ячеслав Богуслаєв

Читать на русском
Нардеп В'ячеслав Богуслаєв за чотири роки не виконав жодної своєї обіцянки, а дав їх загалом 12.
В'ячеслав Богуслаєв

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює В'ячеслав Богуслаєв («Воля народу»).

Богуслаєв був обраний до Верховної Ради в листопаді 2014 за округом №77 (Запорізька область). За час своєї каденції він дав 12 обіцянок, причому жодної з них не виконав.

Зате чотири обіцянки народний депутат уже встиг провалити. В його передвиборчій програмі була зафіксована обіцянка домогтися проведення реформи бюджетної системи. Однак жодного відповідного законопроекту в парламенті Богуслаєв не підтримав.

Також депутат обіцяв брати участь у розробці та ухваленні законодавчих актів щодо розширення прав і повноважень регіонів. Під час голосування за законопроект про децентралізацію влади Богуслаєв був відсутній, а своїх ініціатив у Раді не реєстрував. Не склалося в Богуслаєва й з обіцянкою брати участь у розробці законів, які дозволять залучити інвестиції в промисловість та аграрний сектор. Відповідних законопроектів нардеп не напрацював.

Крім того, Богуслаєв обіцяв виборцям сприяти створенню державних програм із формування й розвитку внутрішнього ринку продукції вітчизняного виробництва. Цю обіцянку він також не виконав, у Раді нардеп не підтримав ухвалення низки законопроектів. Зокрема, щодо мораторію на експорт лісо- та пиломатеріалів у необробленому вигляді, щодо потужностей тваринницьких ферм і комплексів та щодо реалізації на агропродовольчих ринках продукції домашнього виробництва та подвірного забою.

Ще вісім обіцянок народному депутату потрібно виконати. Наприклад, домогтися зменшення залежності України від поставок нафти й газу шляхом освоєння альтернативних джерел енергії. Парламент уже ухвалив кілька законопроектів на цю тему: «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії» і «Про фіксацію тарифів на теплову енергію, вироблену з використанням біопалива, на рівні 90% від тарифів на тепло, вироблене з використанням газу». Богуслаєв знову був відсутній під час ухвалення рішення.

Своєму округу депутат обіцяв продовжувати відновлення міського парку трамваїв і тролейбусів. Станом на січень 2016 року в Запоріжжі з'явилися 25 трамваїв, модернізованих за грошові кошти підприємства «Мотор Січ», президентом якого є Богуслаєв.

Обіцяв Богуслаєв і сприяти реалізації державних програм у сфері авіаційної промисловості. Він виступив одним з ініціаторів законопроекту «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо підтримки літакобудівної галузі», який поки перебуває в комітеті. Під час голосування за ще два тематичних проекти законів депутат у Раді був відсутній.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Рік до виборів». Читайте, зокрема, як працюють:

Руслан Богдан;

Сергій Шахов;

Юрій Шаповалов;

Андрій Білецький;

Оксана Білозір;

Сергій Березенко;

Геннадій Бобов;

Ольга Богомолець;

Олексадр Біловол;

Федір Бендюженко.

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: