Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Геннадій Бобов

Читать на русском
Нардеп Геннадій Бобов виконав 21 відсоток обіцянок. Йому належить газифікувати два села, пролобіювати кілька агарних законів і скласти повноваження, якщо Рада перетвориться на черговий балаган.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбиралися, як працює Геннадій Бобов (депутатська група «Партія «Відродження»).

Оскільки Бобов став народним депутатом у грудні 2012 року, то на сьогодні він виконав 31% своїх обіцянок. Ми ж розглядаємо його політичний рейтинг починаючи з листопада 2014 року, коли він пройшов за одномандатним виборчим округом №196 (Корсунь-Шевченківський Черкаської області). За цей час Бобов виконав 3 запевнення, ще 3 – провалив. До наступних виборів йому потрібно здійснити 8 обіцянок. Тобто зараз він виконав 21% своїх запевнень.

Не впорався Бобов з обіцянкою реформувати медицину в сільській місцевості. «Буду пропонувати справжні реформи, захищати сільську медицину й робити все, щоб зберегти лікарні в селах», – запевнив він в одному з інтерв'ю. Однак, коли Верховна Рада ухвалюваа в другому читанні та в цілому законопроект, спрямований на старт медичної реформи (первинної ланки), Бобов був відсутній на голосуванні. Також його не було в залі, коли нардепи голосували за законопроект про сільську медицину.

Не вийшло в нардепа «докласти всіх зусиль», щоб були ухвалені законопроекти щодо підвищення орендної плати за землю до 4,5%. Він подав два законопроекти з цього приводу, однак протягом 2015-2016 років профільний комітет Ради відхилив обидві законодавчі ініціативи.

Провалив Бобов запевнення, що допоможе безкоштовно отримати сучасну агротехніку Гарбузинському ПТУ в своєму окрузі. Як повідомила «Слову і Ділу» дирекція Гарбузинського ПТУ до травня 2018 року нардеп нічого не зробив для того, щоб така техніка з'явилася в навчальному закладі.

Щоправда, нардеп, як і обіцяв, забезпечив освітні установи округу сучасним матеріально-технічним обладнанням. У грудні 2014 року дитсадок Корсунь-Шевченківського району села Дацьки отримав нові двоярусні ліжка для дітей. У дитячому садку села Цвіткове Городищенського району був зроблений ремонт. Через рік ще 7 шкіл і дитсадків отримали комп'ютери.

Також Бобов повідомив, що за власні кошти підключив до природного газу понад тисячу дворів у селищі Ольшана Городищенського району та відкрив газопровід у селі Квітки Корсунь-Шевченківського району.

Нардеп також обіцяв сприяти газифікації сіл Сидорівка та Комарівка Корсунь-Шевченківського району, проте до квітня 2018 року роботи в цьому напрямку так і не почалися. У НАК «Нафтогаз України» нам повідомили, що в 2013-2018 роках договори на фінансування будівництва об'єктів газопостачання компанією не укладалися. Кошти замовником будівництва не переводилися.

До кінця каденції Бобову потрібно встигнути виконати ще 8 обіцянок. Окрім газифікації двох сіл, він обіцяв надавати фінансову допомогу медичним закладам округу, створити ефективну систему контролю за діями місцевих рад у Черкаській області та домогтись ухвалення закону про надання права розпоряджатися землями місцевим громадам.

Ще Бобов обіцяв достроково скласти повноваження нардепа, якщо парламент перетвориться на черговий балаган.

«Хочу запевнити вас, що в разі, якщо новий склад парламенту не зможе виконувати свої функції й ухвалювати необхідні Україні закони, а перетвориться на черговий балаган, я добровільно достроково складу повноваження народного депутата», – записано в передвиборчий програмі мажоритарника.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Рік до виборів». Читайте, зокрема, як працюють:

Оксана Білозір;

Олег Березюк;

Олексій Білий;

Олександр Шевченко;

Андрій Білецький;

Юрій Береза;

Сергій Березенко;

Володимир Бандуров;

Юрій Шухевич;

Олексадр Біловол.

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: