НАБУ розслідує незаконне збагачення нардепа з групи «Відродження»

Читать на русском
Детективи Антикорупційного бюро перевіряють ще одного члена парламенту за фактами брехні в декларації.
Віктор Остапчук

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактами можливого незаконного збагачення та декларування недостовірної інформації народного депутата групи «Відродження» Віктора Остапчука.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

У самій ухвалі не називається прізвище нардепа, однак, за інформацією джерел у правоохоронних органах, ідеться про Остапчука.

За версією слідства, нардеп не вказав у своїх деклараціях за 2015-2016 роки житловий будинок, в якому він нібито проживав разом із дружиною. Водночас офіційним місцем його проживання вказана квартира.

Скоріш за все, йдеться про житловий будинок у Харкові загальною площею 635 квадратних метрів, який з'явився в декларації нардепа за 2017 рік.

У зв'язку з цим детектив НАБУ просив суд надати доступ до інформації за абонентськими номерами Остарчука та його дружини, а саме: даних щодо ІМЕІ споживачів мобільних послуг, азимутів, адрес, LAC, CID базових станцій, через які здійснювалися з'єднання; даних щодо інтернет-з'єднань споживачів телекомунікаційних послуг (3G-трафік і GPRS-трафік) із зазначенням дати, часу; інформації про міжнародний ідентифікатор споживачів телекомунікаційних послуг і паспортних даних фізичних осіб або реєстраційні дані юридичної особи – споживачів телекомунікаційних послуг.

Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, НАБУ розслідує можливе незаконне збагачення нардепа Дмитра Білоцерковця.

Раніше Бюро почало розслідувати можливе незаконне збагачення екс-голови ДПСУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: