Стало відомо, скільки «Опоблок» витрачає на утримання регіональних осередків

Читать на русском

«Опозиційний блок» у четвертому кварталі 2017 роки витратив 555 тисяч гривень на утримання чернігівського відділення партії.

Про це стало відомо під час журналістського розслідування, передає «Слово і Діло».

Скільки бюджетних коштів отримають політичні партії в 2018 роціПолітичні партії цього року отримають більш ніж 513,5 мідльйона гривень із державного бюджету України.

При цьому до отримання державного фінансування утримання осередку обходилося в 43 тисячі гривень. Після отримання коштів із бюджетів витрати різко зросли: в третьому кварталі 2017 року – до 242 тисяч гривень, у четвертому – до 555 тисяч.

Схожа ситуація сталася і з офісом у Львові: в третьому кварталі 2017 року оренда приміщення й зарплати для трьох працівників обійшлися державі в 54 тисячі гривень, а в четвертому кварталі – в 105 тисяч гривень.

Працівники офісу «Опоблоку» у Вінниці отримують зарплату двічі на місяць. Згідно з офіційними звітами партії, сума зарплати коливається від 4 до 6,5 тисяч гривень.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, докладніше про витрати партії «Опозиційний блок» читайте в журналістському розслідуванні Любові Величко для аналітичного порталу «Слово і Діло».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: