Луценко просить зняти недоторканність зі ще одного нардепа від «Опоблоку»

Читать на русском
Генеральний прокурор України Юрій Луценко вніс до ВР подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Дмитра Колєснікова.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вніс до ВР подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Дмитра Колєснікова.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці в Facebook.

Скількох нардепів позбавили недоторканності за роки незалежності УкраїниЗ першого депутата зняли недоторканність ще в 1990 році за побиття полковника КДБ. Відтоді Рада дозволила притягнути до кримінальної відповідальності 19 нардепів. Реальне покарання отримав лише один із них.

«Слідством встановлено, що Дмитро Колєсніков, перебуваючи на посаді голови Агентства держмайна України, зловживаючи службовим становищем, вчинив певні дії, внаслідок чого стало можливим відчуження об’єктів нерухомості – виробничого та лабораторно-побутового корпусу державного підприємства «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я. Ю. Осади» в Дніпрі загальною площею майже 7 тисяч квадратних метрів», – написала Сарган.

Подання вже зареєстроване в апараті ВР.

Нагадаємо, генпрокурор Луценко не виконав обіцянку до 20 травня подати три подання на зняття недоторканності з народних депутатів.

Апарат Верховної Ради не звітував про вручення народним депутатам Сергію Дунаєву та Сергію Пономарьову подань ГПУ про надання дозволу на зняття з них недоторканності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: