Справа Януковича: колишній начальник охорони розповів про загрози безпеці екс-президента

Читать на русском
На суді у справі про державну зраду Януковича колишній начальник охорони Межигір'я розповів про загрози безпеці екс-президента в лютому 2014 року.

На суді в справі про державну зраду Віктора Януковича колишній начальник охорони резиденції «Межигір'я» Анатолій Кобилінський розповів про загрози безпеці екс-президента в лютому 2014 року.

Як пише «Слово і Діло», свідчення Кобилинського заслуховували в Оболонському райсуді Києва, передає «РБК-Україна».

З рахунків банку сина Януковича зникли мільярди – ЗМІЗ Всеукраїнського банку розвитку, який належав сину екс-президента Віктора Януковича Олександру, було виведено близько 2 мільярдів гривень.

Зокрема, на запитання про заходи безпеки Януковича він відповів, що безпека не могла нормально здійснюватися в лютому 2014 року.

«Здійснити безпеку в тій ситуації просто не представлялося можливим. У активістів була одна мета – Янукович. Ті, хто першими прийшли до «Межигір'я», вони вимагали, щоб він відрікся від президентства. Це була їхня мета, а ось якими методами – їх не хвилювало», – зазначив Кобилинський.

Він також заявив, що до резиденції підходила ще одна агресивна група, озброєна мисливськими карабінами.

«На третій день, це було 25 лютого ... Мене пропускали представники Вишгородської самооборони. Я побачив, що там були озброєні люди, озброєні до зубів», – зазначив Кобилинський.

Він також додав, що 25 лютого «Межигір'я» вже було зайняте активістами.

«25 числа «Межигір'я» вже було захоплене. В той час я звертався до керівника місцевого управління, але відповіді не отримав. Перелік майна, викраденого з території, я не можу зараз назвати. Все майно, яке залишалося ... протягом чотирьох днів звідти виходила колона машин», – додав свідок.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні Оболонський райсуд продовжив розгляд справи Януковича. Зокрема, суд постановив відновити з'ясування обставин і допитати свідків сторони захисту.

18 квітня суд допитав Михайла Добкіна, який розповів про візит Януковича до Харкова.

Раніше міністри Януковича пообіцяли повернутися до Києва.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: