Добкіна допитали у справі Януковича: подробиці

Читать на русском
Сьогодні, 18 квітня 2018 року, в Оболонському районному суді Києва відбувається 46-тє засідання по суті в справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича.

Сьогодні, 18 квітня, в Оболонському районному суді Києва відбувається 46-тє засідання по суті в справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича.

Як свідка сторони захисту сьогодні допитують екс-регіонала Михайла Добкіна, пише «Слово і Діло».

Зокрема, під час допиту Михайло Добкін заявив, що в ніч із 21 на 22 лютого 2014 року колишній президент Віктор Янукович двічі спілкувався телефоном із лідером «Правого сектору» Дмитром Ярошем щодо «захоплення» Межигір'я.

Адвокат попросив його відповісти, чи зустрічався він із Януковичем у Харкові до того, як той утік з України, і якщо так, то якими були обставини зустрічі.

«21 лютого спецзв'язком мені зателефонував глава Адміністрації президента Клюєв і сказав, щоб я ближче до ночі готувався до зустрічі глави держави», – сказав Добкін.

Він зазначив, що через півтори години Янукович подзвонив йому особисто й уточнив, чи все готове для його приїзду. Вони домовилися, щоб Добкін зустрів його близько 22:00.

За словами Добкіна, разом з Януковичем на двох вертольотах до Харкова прилетіли його молодший син Віктор Янукович, якась жінка та глава АП Андрій Клюєв. Він уточнив, що вони не змогли відразу виїхати з аеропорту, оскільки надійшла інформація про його замінування й довелося близько години чекати дозволу на виїзд від адміністрації аеропорту.

Держзрада Януковича: які перспективи справи та в чому основний недолікУ Головній військовій прокуратурі заявили, що слідчі отримали офіційним шляхом від ООН фотокопію листа Віктора Януковича на адресу президента Росії. Перспективи справи та шанси почути вирок оцінили фахівці.

«У цей час йому зателефонували, й розмову я чув, оскільки був поруч. Йому повідомили про те, що планується захоплення Межигір'я», – сказав Добкін.

Він додав, що нібито Янукович турбувався через це, тому що в його резиденції перебували семеро його особистих неозброєних охоронців, і він нібито планував вилетіти за ними, щоб забрати їх до Харкова.

«Я чув, як він говорив із головою СБУ Якименком, через якого поспілкувався з Ярошем. Не знаю, про що точно вони домовлялися, але після цього надійшла інформація, що захоплення Межигір'я не буде», – розповів Добкін.

Нардеп уточнив, що пізніше у Януковича була повторна розмова з Ярошем, проте цього разу вона не увінчалася успіхом і до Межигір'я «зайшли люди».

Також, за його словами, у екс-президента близько 3 або 4 години ночі були переговори з Арсенієм Яценюком, який нібито обіцяв йому виконання якогось договору між владою та опозицією. Добкін зазначив, що Янукович нібито вірив опозиції.

Крім того, він розповів, що і йому, і Януковичу протягом усього часу його перебування в Харкові надходили погрози з невідомих номерів, в тому числі іноземних.

Добкін уточнив, що востаннє бачив президента-втікача вранці 22 лютого 2014 року, коли той був із «робочим візитом» у Харківській області.

Як відомо, оболонський райсуд Києва дозволив допитати нардепа від «Опозиційного блоку» Михайла Добкіна як свідка у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича.

З 14 лютого в Оболонському райсуді у справі про держзраду екс-президента були допитані лише 4 з 20 дозволених судом свідків захисту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: