Держзрада Януковича: про що свідчить допит президента в режимі відеоконференції

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт

Очевидно, що свідчення Порошенка в суді над Януковичем саме через відеоконференцію мотивовані політично. Питання тут зовсім не в безпеці.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політолог Петро Олещук, передає «Слово і Діло».

«Схоже, ті, хто відповідає за напрямок комунікації в АП, вивчили досвід виступів у цьому ж суді інших «VIP-свідків» – Яценюка, Авакова, Турчинова. І побачили, що сам характер допитів виставляє їх у не дуже вигідному ключі», – зазначив експерт.

Фактично, ці допити адвокати Януковича перетворили на допити самих Яценюка, Авакова й Турчинова з приводу всього, що вчинили самі свідки, підкреслив він.

«Наприклад, щодо «здачі Криму». І виглядали свідки тоді не найкращим чином. Турчинов навіть окрему «апологію» у вигляді інтерв'ю випустив. Коли політик виступає як свідок, безпосередньо, без допомоги консультантів, радників, спічрайтерів, він часто виглядає зовсім інакше. А тут очевидно, що президент має виглядати найкраще», – додав політолог.

Порошенка допитують у справі Януковича в режимі відеоконференції: реакція соцмережДопит Петра Порошенко проходить у режимі відеоконференції. Слово і Діло з'ясувало, що про це думають у соцмережах.

За його словами, реально президент мало що може сказати саме з приводу держзради Януковича, але, очевидно, розрахунок полягає в запуску наступної передвиборчої кампанії.

Крім того, політолог наголосив, що формат відеоконференції може керуватися, а якщо дискусія почне заходити в небажане русло, «скайп може перерватися» в будь-який момент.

Про те, якою була реакція суспільства на допит Порошенка в справі Януковича в режимі відеоконференції, читайте в нашому огляді.

Нагадаємо, за даними «Слова і Діла», президент України Петро Порошенко 20 лютого 2015 року пообіцяв притягнути до відповідальності суддів, які впродовж 2014 року покривали підозрюваних у причетності до розправи над активістами Євромайдану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: