Суд долучив до справи про держзраду листи про погрози з боку Росії

Читать на русском
Спецслужби попереджали колишнього президента України Віктора Януковича про загрози з боку Російської Федерації.

Спецслужби попереджали колишнього президента України Віктора Януковича про загрози з боку Російської Федерації.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться у відповідному документі, який звинувачення долучило до справи про держзраду, пише УП.

Підозра в держзраді: з'ясувалося, скільки людей розшукує СБУСлужба безпеки України розслідує 149 кримінальних проваджень, відкритих за статтею про держзраду.

За словами прокурора Руслана Кравченка, захист намагався переконати в тому, що екс-президент нічого не знав про чисельні загрози нацбезпеці.

«У сторони обвинувачення є документи, які спростовують ці твердження. Вони були розсекречені Службою безпеки лише 19 березня 2018 року, надійшли до сторони обвинувачення 20 березня й 17 квітня – відкриті стороні захисту», – пояснив він.

Оболонський суд Києва долучив до справи листи голови СБУ, датовані 15 січня 2013 року й 17 лютого 2014 року, про загрози територіальній цілісності України з боку РФ.

«Лист від голови СБУ від 15 січня 2013 року містить резолюцію та підпис Януковича. У ньому йдеться про те, що при президенті РФ створена міжвідомча група, яка мала забезпечити економічну, гуманітарну та політичну інтервенцію України», – підкреслив Кравченко.

Прокурор додав, що діяльність фінансово-промислових груп і громадських організацій, які були підконтрольні спецслужбам РФ і становили загрозу, описана на 50 сторінках документу.

Звинувачення стверджує, що Янукович знав про загрози, але не відреагував.

Екс-президенту Віктору Януковичу 28 жовтня 2016 року була оголошена підозра в державній зраді та пособництві Російській Федерації в агресії проти України. Йому загрожує довічне ув'язнення. Зараз Янукович переховується від правосуддя в Росії.

Нагадаємо, сьогодні на суді у справі про держзраду Януковича був допитаний екс-регіонал Михайло Добкін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: