З рахунків банку сина Януковича зникли мільярди – ЗМІ

Читать на русском
З Всеукраїнського банку розвитку, який належав сину екс-президента Віктора Януковича Олександру, було виведено близько 2 мільярдів гривень.

Зі Всеукраїнського банку розвитку, який належав сину екс-президента Віктора Януковича Олександру, було виведено близько 2 мільярдів гривень.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в статті «Економічної правди», опублікованій у четвер, 26 квітня.

Спецконфіскація коштів «сім'ї Януковича»: чому було засекречено рішення судуЗаступник генерального прокурора Євген Єнін розповів, з чим пов'язане рішення про засекречування вироку Краматорського суду про конфіскацію 1,5 мільярда доларів оточення Януковича.

Нещодавно в ЗМІ з'явилася інформація, що Печерський районний суд зняв арешт із рахунків компаній, які правоохоронці відносили до орбіти впливу Олександра Януковича.

За даними ЕП, із заарештованих раніше 2,6 млрд грн, які були на рахунках у Всеукраїнському банку розвитку, близько 2 млрд грн уже виведені. Залишок зі згаданих грошей є тлише на папері.

«Коли суди зняли арешти з рахунків компаній, гроші були переведені до інших банків», – заявив співрозмовник ЕП, знайомий із ситуацією в банку.

За словами джерела, зараз на рахунках банку з пов'язаних із Януковичем коштів є 559 млн грн.

«Ці гроші перебувають у 9-й черзі акцептованих вимог кредиторів. Однак кошти є лише віртуально, оскільки активів банку не вистачить на задоволення вимог кредиторів 9-ї черги», – йдеться в статті.

За версією слідства, в 2013-2014 роках посадові особи Всеукраїнського банку розвитку з метою отримання державних коштів незаконно кредитували Донецьку залізницю, Львівську залізницю, Одеську залізницю, Південно-Західну залізницю, Південну залізницю і Придніпровську залізницю. Загальна сума незаконних кредитів становила понад 2,5 млрд грн.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що Печерський районний суд наклав арешт на 11 банківських рахунків у трьох банках, які були відкриті компаніями, що належали Олександру Януковичу.

Згодом Печерський суд Києва спростував поширену ЗМІ інформацію про скасування арешту рахунків Олександра Януковича, адже компанії, з яких був знятий арешт, йому не належать.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: