Британія перевірить понад 700 віз інвесторів-росіян

Читать на русском
Заявники на візи для інвесторів повинні були мати мінімум 1 мільйон фунтів стерлінгів для інвестування в економіку Великої Британії. Після 2014 року ця цифра була збільшена.

Міністерство внутрішніх справ Великої Британії перевіряє всі категорії віз заможних росіян, видані за програмою залучення інвесторів.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила голова британського уряду Тереза ​​Мей, повідомляє The Times.

Чим обернеться для РФ отруєння Скрипаля та що це означає для України?ЄС вважає РФ із великою часткою ймовірності відповідальною за отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Оцінили загострення відносин Лондона та Москви експерти.

За словами Мей, в рамках програми 706 заможних росіян отримали британські візи в період з 2008 до 2015 року. Раніше заявники на візи для інвесторів повинні були мати мінімум 1 мільйон фунтів стерлінгів для інвестування в економіку Великої Британії. Після 2014 року ця цифра була збільшена до 2 мільйонів.

Мей зазначила, що МВС вивчає, чи правильно використовувалася процедура отримання таких віз, яка відкрита для громадян усіх країн, і чи існують у ній лазівки, що дозволяють в'їжджати до Британії іноземцям, «які не можуть потрапити до країни іншим чином».

До цього голова парламентського комітету з питань внутрішніх справ закликав прем'єр-міністра Великої Британії почати вивчення 706 віз, виданих росіянам, щоб визначити джерело походження їхніх грошей.

Україна висилає російських дипломатів через отруєння Скрипаля: реакція соцмережУкраїна вишле 13 російський дипломатів через отруєння Скрипаля в Британії. Що про це думають у соціальних мережах – у матеріалі Слова і Діла.

Раніше прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей заявила, що висилкою дипломатів направили Москві сигнал про неприйнятність її зовнішньої політики.

Нагадаємо, конфлікт між Лондоном і Москвою виник у зв'язку з отруєнням у Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

Майже 30 країн вислали російських дипломатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: