Мей розповіла Меркель і Макрону, чим отруїли Скрипаля

Читать на русском
Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей заявила, що експерти ідентифікували речовину, використану для отруєння екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля, як частину групи Новачок.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей заявила, що експерти ідентифікували речовину, використану для отруєння екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля, як частину групи «Новачок».

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє «РІА Новини» з посиланням на заяву представника канцелярії прем'єра.

Меркель закликала Росію довести непричетність до «справи Скрипаля»Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель була б рада не згадувати Росію в зв'язку зі справою про отруєння в Солсбері.

22 березня Мей провела зустріч на саміті ЄС з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Еммануелем Макроном, під час якої представила їм доповідь у «справі Скрипаля».

«Прем'єр представила їм детальну доповідь про розслідування факту застосування на вулицях Солсбері бойового нервово-паралітичної речовини виробництом Росії. Вона заявила про позитивну ідентифікацію провідними вченими в Портон-Даун (військової лабораторії - ред.) хімічної речовини, що використовувався як частина групи «Новачок», - йдеться в заяві.

При цьому Мей висловила впевненість, що Росія виробляла цю речовину.

Британський шпигун і екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були отруєні в Солсбері 4 березня.

Як відомо, справу Скрипаля включили до порядку саміту Європейської ради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: