Видворених із Британії дипломатів не пустять в Україну

Читать на русском
Росіянам, яких вислали з Великобританії у зв'язку з отруєнням колишнього співробітника Головного розвідувального управління Росії Сергія Скрипаля і його дочки Юлії, заборонили в'їзд в Україну.

СБУ заборонила в'їзд в Україну 23 громадянам Росії, які були вислані з Великобританії.

Про це повідомляється на офіційному сайті СБУ, пише «Слово і Діло».

Висилка дипломатів РФ з України: чи будуть наслідки та чи варто розривати дипвідносини?Україна вирішила підтримати Британію й вислати російських дипломатів через отруєння Скрипаля. Наскільки правильне рішення та чи вплине цей крок на питання звільнення українців, яких утримує РФ, розповіли експерти.

«Служба безпеки України закрила в'їзд 23 громадянам Росії, причетним до розвідувальних служб РФ, які були вислані з Великобританії у зв'язку з отруєнням Сергія Скрипаля та його дочки», - сказано в ньому.

За словами глави СБУ Василя Грицака, їх діяльність є «зухвалим знущанням» над однією з ключових функцій дипломатичного представництва, визначених Віденською конвенцією про дипломатичні відносини 1961 року - заохочення дружніх взаємин між державами.

Грицак також підкреслив, що російські розвідники під прикриттям дипломатів все частіше вдаються до цинічних провокацій, спрямованих на підрив основ міжнародної стабільності і безпеки.

Нагадаємо, 23 держави оголосили про висилання дипломатів РФ у зв'язку зі справою Сергія Скрипаля.

Всього 16 країн Євросоюзу, а також США, Канада, Австралія, Албанія, Македонія, Норвегія та Україна вирішили вислати близько 150 дипломатів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: