Новий список країн, які вислали дипломатів РФ

Читать на русском

26 країн виcлали 143 російських співробітника розвідки, які видавали себе за дипломатів, в зв'язку з отруєнням у Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля.

26 країн вислали 143 російських працівника розвідки, які видавали себе за дипломатів, у зв'язку з отруєнням у Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

Про це йдеться в повідомленні МЗС Великої Британії в Twitter, пише «Слово і Діло».

Порошенко пояснив рішення видворити російських дипломатівПрезидент Петро Порошенко впевнений, що видворення з країни російських дипломатів дозволить зміцнити безпеку в Україні.

«Британія та її союзники стоять пліч-о-пліч у відправці найбільш сильного сигналу Кремлю: Росія не може безкарно порушувати міжнародні правила», – йдеться в повідомленні.

Британські дипломати також опублікували карту з позначенням країн, які вирішили вислати російських дипломатів.

Також наголошується, що НАТО вирішило вислати 7 працівників російської дипломатичної місії в Брюсселі, які працювали в штаб-квартирі Альянсу.

Список країн, які виcилають російських дипломатів: Албанія, Австралія, Велика Британія, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Канада, Латвія, Литва, Македонія, Молдова, Нідерланди, Норвегія, Польща, Румунія, США, Україна, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швеція.

Також про видворення одного російського дипломата оголосила Бельгія.

Нагадаємо, 4 березня Скрипаль і його дочка були виявлені без свідомості в британському Солсбері й перебуває в лікарні в критичному стані.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей повідомила, що вони були отруєні нервово-паралітичною речовиною, яка розроблялося в Росії. На зустрічі в Брюсселі вона підтвердила, що речовина, яка використовувалося для атаки, належить до групи «Новачок».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: