Бельгія визначилася з видворенням російського дипломата

Читать на русском
Бельгія вирішила вислати одного російського дипломата у відповідь на отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Британії.

Уряд Бельгії вирішив вислати з країни одного російського дипломата у відповідь на отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

Про це у вівторок, 27 березня, повідомляє AFP з посиланням на заяву прем'єр-міністра країни, пише «Слово і Діло».

Висилка дипломатів РФ з України: чи будуть наслідки та чи варто розривати дипвідносини?Україна вирішила підтримати Британію й вислати російських дипломатів через отруєння Скрипаля. Наскільки правильне рішення та чи вплине цей крок на питання звільнення українців, яких утримує РФ, розповіли експерти.

«Бельгія висилає одного російського дипломата у зв'язку з отруєнням шпигуна в Британії», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше 16 країн Євросоюзу, а також США, Канада, Норвегія та Україна прийняли рішення про висилання російських дипломатів у зв'язку з інцидентом у Солсбері.

Як повідомлялося, 4 березня Скрипаль і його дочка були знайдені без свідомості в британському Солсбері і знаходяться в лікарні в критичному стані.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей повідомила, що вони були отруєні нервово-паралітичною речовиною, яка розроблялася в Росії. На зустрічі в Брюсселі вона підтвердила, нібито речовина, що використовувалася для атаки, належить до групи Новачок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: