Україна висилає російських дипломатів через отруєння Скрипаля: реакція соцмереж

Читать на русском

Україна вишле 13 російський дипломатів через отруєння Скрипаля в Британії. Що про це думають у соціальних мережах – у матеріалі Слова і Діла.
Слово і Діло

Президент України Петро Порошенко вчора, 26 березня, повідомив про видворення 13 російських дипломатів у відповідь на отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля.

«У дусі солідарності з нашими британськими партнерами й трансатлантичними союзниками і в координації з країнами ЄС ухвалив рішення про видворення з української території 13 російських дипломатів із тих небагатьох, що залишилися», – заявив Порошенко.

«Слово і Діло» розбиралось, як на цей крок відреагували в соціальних мережах.

«4 роки воювали з Росією в цій кривавій війні, а висилка дипломатів зараз – «на знак солідарності з Лондоном». Я чогось не розумію», – написав журналіст Богдан Амосов.

«Чотири роки нам розповідали, що мінімальний рівень дипломатичних і консульських зв'язків із Росією потрібно тримати, щоб Кремль не висилав наших представників із російської території, адже вони там займаються заручниками. Ну, припустимо. І ось що сьогодні це завдання раптом перестало бути актуальним? Хіба вписатися в західний дипломатичний жест у відповідь на отруєння Скрипаля це важливіше, ніж продовжувати піклуватися про українських заручників в Росії? Це дивно й страшно. І напевно жодного практичного результату не дасть», – написав журналіст Дмитро Литвин.

«Просто немає слів. Не в зв'язку із загибеллю 11 тисяч українців, втратою Криму та Донбасу, приховуванням державних злочинців і виведених ними мільярдних коштів від правосуддя. А в зв'язку зі спробою отруєння колишнього російського шпигуна в Англії. Браво!», – написала екс-чиновниця Міністерства внутрішніх справ Олена Тищенко.

«Загибель тисяч громадян України, анексія територій, мільйон переселенців і біженців, багатомільярдних збитків економіці – це чотири роки не було приводом висилати російських дипломатів, а ось отруєння одного громадянина Великої Британії стає цим приводом. Якось дуже захотілося стати в Україні громадянином Великої Британії», – написав журналіст Сергій Костеж.

«Відсутність консулів призведе до того, що до наших полонених нікому буде сходити, що об'єктивно не особливо позначається на їхній долі. Тренд усе одно на згортання всіх навіть формальних контактів, а тут висилка ще допомогла продемонструвати, що Україна й Захід разом», – вважає журналіст Роман Цимбалюк.

Нагадаємо, Адміністрація президента США Дональда Трампа розпорядилася вислати з країни 60 російських дипломатів і закрити консульство РФ у Сіетлі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: