Дуда підпише «антибандерівський» закон

Читать на русском
Дуда підпише антибандерівський закон. Він мотивував рішення тим, що необхідно захистити добре ім'я Польщі та поляків.

Президент Польщі Анджей Дуда ухвалив рішення підписати закон про Інститут національної пам'яті, який викликав критику України, Ізраїлю та США.

Про це повідомляється в Twitter канцелярії президента Польщі, пише «Слово і Діло».

Сенат Польщі ухвалив закон про «бандеризм»: реакція соцмережУ Польщі ухвалили закон про заборону бандерівської ідеології. Що про це думають у соціальних мережах – у матеріалі Слова і Діла.

«Я вирішив, що підпишу закон про Інститут національної пам'яті й передам його до Конституційного суду відповідно до процедури», – заявив Дуда.

Нагадаємо, Сенат Польщі без змін підтримав оновлений законопроект про Інститут національної пам'яті, який, серед іншого, передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів.

Президент України Петро Порошенко заявив, що ухвалений у Польщі закон про Інститут національної пам'яті, яким передбачена кримінальна відповідальність за заперечення злочинів українських націоналістів проти поляків, містить неприйнятні оцінки.

У відповідь на схвалення закону МЗС України заявило, що Польща намагається зобразити українців «злочинними націоналістами».

Нагадаємо, Рада проголосувала за звернення до Польщі через «антибандерівський» закон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: