Польща готова до діалогу з приводу скандального закону про «бандеризм»

Читать на русском
Сейм прийняв нову редакцію закону «Про Інститут національної пам'яті». Керівництво Варшави закликали ветувати закон. Польща готова до діалогу.

Голова Постійного комітету Ради міністрів Яцек Сасін повідомив, що польська влада готова до діалогу з Ізраїлем і США щодо конфлікту, який виник після прийняття парламентом закону про Інститут національної пам'яті.

Про це повідомляє Польське радіо, пише Слово і Діло.

«Прем'єр-міністр створив історико-юридичну групу, яка повинна почати діалог з ізраїльською стороною. Ми робимо все, що в наших силах і всі найважливіші особи в польській державі задіяні в поясненні цієї справи. Сподіваємося на добру волю наших партнерів, що вони захочуть слухати наші аргументи, а не розпалювати конфлікт, який не має ніякого сенсу і реальних підстав», - сказав Сасін.

При цьому, він підкреслив, що після схвалення обома палатами парламенту, закон про Інститут національної пам'яті передано президенту Дуді.

«Президент вирішить, чи підписувати його», - додав Сасін.

Сенат Польщі ухвалив закон про «бандеризм»: реакція соцмережУ Польщі ухвалили закон про заборону бандерівської ідеології. Що про це думають у соціальних мережах – у матеріалі Слова і Діла.

Як відомо, 26 січня Сейм прийняв нову редакцію закону «Про Інститут національної пам'яті», який значно розширює повноваження установи в справі розслідування «злочинів, скоєних проти польського народу і його доброго імені».

Якщо закон вступить в силу, то особи, які говорять про «польські концтабори» під час Другої світової війни або заперечують «злочини українських націоналістів» проти польського народу, можуть отримати навіть три роки ув'язнення незалежно від місця скоєння злочину.

Ізраїльська влада розкритикували новий закон, уточнивши, що документ дозволить карати навіть тих, хто пережив Голокост, за їх показання.

Також, у відповідь на прийняття закону МЗС України заявив, що Польща намагається зобразити українців «злочинними націоналістами».

У ВР назвали прийняття закону антиукраїнським кроком і наругою над історичною правдою. В ОБСЄ закликали президента Польщі ветувати закон.

Якою була реакція соцмереж на закон про «бандеризм» - в нашому матеріалі за посиланням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: