У Тернополі відреагували на закон про «бандерівську ідеологію»

Читать на русском
Мер Тернополя відзначає, що незважаючи на ухвалення зазначеного закону, Польща, як і раніше, залишиться партнером Тернополя.

У Тернополі під час усіх урочистих і святкових заходів на державних будівлях і комунальних установах одночасно з синьо-жовтим прапором тепер обов'язково підніматимуть прапор національної революції – червоно-чорний.

Таке рішення ухвалили з ініціативи міського голови Сергія Надала на сесії Тернопільської міської ради 2 лютого 2018 року як відповідь на ухвалений польським Сеймом закон про заборону пропаганди «бандерівської ідеології», повідомляє прес-служба міськради, пише «Слово і Діло».

Сенат Польщі ухвалив закон про «бандеризм»: реакція соцмережУ Польщі ухвалили закон про заборону бандерівської ідеології. Що про це думають у соціальних мережах – у матеріалі Слова і Діла.

Мер Тернополя відзначає, що незважаючи на ухвалення зазначеного закону, Польща, як і раніше, залишиться партнером Тернополя. Адже сім польських міст є нашими офіційними містами-побратимами, з якими місто розвиває дружні відносини.

«Тернопіль завжди мав прекрасні партнерські відносини з польськими містами. Тісно співпрацюють між собою освітні, лікувальні, спортивні та культурні заклади наших міст. І саме завдяки спільним проектам ми показуємо дружбу між нашими країнами й містами», – зазначив Надал.

Сергій НадалМіський голова Тернополя
Надал планує реконструювати бульвар Симона ПетлюриСказано 10 листопада 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Переконаний, що жодне політичне рішення не може переписати героїчні сторінки нашої історії. Цим рішенням ми демонструємо, що не дозволимо іншим країнам переписувати сторінки нашої історії. І ще раз офіційно засвідчуємо на міському рівні повагу до наших Героїв і їхнього внеску в боротьбу за Незалежність України», – додав мер.

Раніше повідомлялося, що в ОБСЄ закликали президента Польщі ветувати закон про «бандерівську ідеологію».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: