Закон про «бандерівську ідеологію»: прем'єр Польщі спростував звинувачення

Читать на русском
Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що зміни до закону про Інститут національної пам'яті не обмежують свободу слова.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що зміни до закону про Інститут національної пам'яті не обмежують свободу слова.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на Укрінформ.

Сенат Польщі ухвалив закон про «бандеризм»: реакція соцмережУ Польщі ухвалили закон про заборону бандерівської ідеології. Що про це думають у соціальних мережах – у матеріалі Слова і Діла.

«Цей закон, без сумніву, не закриє рота дослідникам, без сумніву, не обмежить свободу слова. Якщо хтось хоче проводити дослідження, або говорити, що окремі особи були причетні до певних злочинів, окремі польські бандити брали в цьому участь, то вони мають право це робити», - заявив він.

За його словами, Варшава заборонила вживати визначення «польські табори смерті», так як за знищення мільйонів людей в концтаборах відповідає нацистська Німеччина, а не Польща.

Моравецький також запросив істориків із Ізраїлю та Німеччини у Польщу до загальної дискусії про події часів Другої світової війни. Він додав, що підтримує закон у нинішньому вигляді, проте зміст закону потрібно додатково пояснити іншим країнам.

В ОБСЄ закликали президента Польщі ветувати закон про «бандерівську ідеологію».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: