Закон «про бандеризм» відкриває шлях до маніпуляцій – ВР

Читать на русском
Згідно із постановою ВР, закон Польщі суперечить змісту і духу стратегічного партнерства між Україною і Польщею.

Верховна Рада підтримала за основу та в цілому проект постанови про заяву в зв'язку з ухваленням Сеймом і Сенатом Республіки Польща змін до закону про Інститут національної пам'яті, комісію з розслідування злочинів проти польського народу та інших законодавчих актів.

Як пише «Слово і Діло», законопроект підтримали 242 народних депутати.

Сенат Польщі ухвалив закон про «бандеризм»: реакція соцмережУ Польщі ухвалили закон про заборону бандерівської ідеології. Що про це думають у соціальних мережах – у матеріалі Слова і Діла.

У заяві зазначається, що Рада «з розчаруванням і глибоким занепокоєнням» сприйняла рішення Сейму про ухвалення закону «про заборону бандерівської ідеології».

Йдеться про те, що в ньому наводиться упереджене й суперечливе визначення цього поняття, що «відкриває шлях до маніпуляцій і посилення антиукраїнських тенденцій».

Згідно з постановою, закон Польщі суперечить змісту й духу стратегічного партнерства між Україною та Польщею, а також принципам, які були узгоджені сторонами в Декларації пам'яті та солідарності від 20 жовтня 2016 року.

Як відомо, сьогодні Дуда виступить із заявою щодо закону «про бандеризм».

Раніше Петро Порошенко заявив, що ухвалений у Польщі закон про Інститут національної пам'яті, яким передбачена кримінальна відповідальність за заперечення злочинів українських націоналістів проти поляків, містить неприйнятні оцінки.

Нагадаємо, Сенат Польщі без змін підтримав оновлений законопроект про Інститут національної пам'яті, який, серед іншого, передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: