Клімкін відповів на зміни до «бандерівського закону»

Читать на русском
Рішення польського парламенту щодо закону про Інститут національної пам'яті – це побудова історичної міфології, а не шлях до діалогу.

Рішення польського парламенту щодо закону про Інститут національної пам'яті – це побудова історичної міфології.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін, повідомляє «Слово і Діло».

«Рішення польського парламенту спрямоване не на дискусію щодо історичної правди, а на побудову історичної міфології. Впровадження в юридичну площину терміну «злочини українських націоналістів» посилює однобічні стереотипи й провокує реакцію у відповідь. Ідея визнати певні нації злочинними веде в нікуди», – написав міністр у соцмережах.

За його словами, Україна завжди виступала й виступатиме за рівноправний діалог і стратегічне партнерство з Польщею, але водночас не сприйматиме мову заборон та обмежень.

«Поділяємо стурбованість наших міжнародних партнерів через згаданий закон. Чи готові до об'єктивного діалогу й спільно вивчати факти, а не міфи», – додав Клімкін.

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що ухвалений у Польщі закон про Інститут національної пам'яті, яким передбачена кримінальна відповідальність за заперечення злочинів українських націоналістів проти поляків, містить неприйнятні оцінки.

Як відомо, 26 січня Сейм ухвалив нову редакцію закону «Про Інститут національної пам’яті», який значно розширює повноваження установи в розслідуваннях «злочинів, скоєних проти польського народу та його доброго імені».

Тим часом уряд Польщі виступить із заявою, в якій пояснить суть ухвалених змін до закону про Інститут національної пам'яті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: