У Німеччині затвердили штрафи для соцмереж за заклики до насильства

Читать на русском
У Німеччині соціальні мережі штрафуватимуть на суму до 50 млн євро за розміщення заклики до насильства і інший нелегальний контент.

Німецький парламент затвердив законопроект, згідно з яким соціальні мережі штрафуватимуть на суму до 50 млн євро за розміщення закликів до насильства і інший нелегальний контент.

Відповідний законопроект затвердив німецький парламент, а сам закон про штрафи набуде чинності вже у жовтні, передає «Слово і Діло».

Facebook зобов'язали видаляти образливі постиВіденський суд зобов'язав соціальну мережу Facebook видаляти публікації з ворожим і образливим змістом.

Згідно з документом, Facebook, Twitter та інші соціальні мережі зобов'язані оперативно видаляти пости із закликами до насильства або містять «мову ворожнечі».

Також повідомляється, що за невиконання вимог соціальні мережі будуть штрафувати на 5 млн євро.

Однак в разі серйозного правопорушення штраф може вирости до 50 млн євро.

За даними Reuters, соціальна мережа Facebook вже заявила, що розділяє мету уряду Німеччини, однак зазначає, що цей закон не вирішить соціальну проблему. У той же час німецькі активісти та експерти в сфері цифрового права критикують закон, називаючи його порушенням свободи слова.

Раніше повідомлялося, що в Україні запущено пілотний проект з протидії домашньому насильству.

Нагадаємо, після заборони ВКонтакте, українці масово реєструються в новій соцмережі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: