Facebook зобов'язали видаляти образливі пости

Читать на русском
Віденський суд зобов'язав соціальну мережу Facebook видаляти публікації з ворожим і образливим змістом.

Віденський суд зобов'язав соціальну мережу Facebook видаляти публікації з ворожим і образливим змістом.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Kronen Zeitung.

Позов до суду проти Facebook подала Партія зелених Австрії, лідер якої Єва Главішніг постраждала від образливих повідомлень в соцмережі.

Суд вважає, що публікації про Главішніг чітко висловлюють «мову ненависті» і суперечать «стандартам спільноти».

Тому суд постановив, що Facebook має видаляти образливі пости не тільки в Австрії, але і у всьому світі, зазначивши, що тільки блокування такого контенту недостатньо.

«Це неймовірне досягнення», - прокоментував рішення суду спікер партії Дітер Брош. Він висловив надію, що Facebook змінить свою політику щодо образливих публікацій, незважаючи на ймовірні позови в майбутньому.

Facebook, Twitter та інші соціальні мережі зазнали критики за те, що вони дуже повільно реагують на «мову ворожнечі» і недостатньо швидко знищують відповідні повідомлення.

Нагадаємо, в уряді Німеччини представили законопроект, згідно з яким компанії можуть штрафувати на суму до 50 мільйонів євро, якщо вони не будуть видаляти пости з «мовою ненависті» і реагувати на скарги користувачів.

Як повідомлялося, через відео вбивства в США Facebook перегляне контент-політику. Також Facebook став найпопулярнішим додатком 2016 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: