Facebook запустив функцію захисту фотографій

Читать на русском
Соціальна мережа Facebook в тестовому режимі запустила функцію, яка повинна допомогти користувачам захистити свої фото. Функція вже стала доступна жителям Індії.
Facebook запустив функцію захисту фотографій

Соціальна мережа Facebook в тестовому режимі запустила функцію, яка повинна допомогти користувачам захистити свої фото. Функція вже стала доступною жителям Індії.

Про це йдеться в повідомленні соцмережі, передає «Слово і Діло».

Які соцмережі та сайти блокують у різних країнах світу?В Україні блокуються соцмережі країни, яка почала проти неї збройну агресію і проводить масовану інформаційну кампанію на підтримку своїх дій: «Слово і Діло» підготувало інфографіку про те, з яких причин і які сайти блокуються в інших країнах.

Так, при активації цієї функції користувачем навколо його фотографії профілю з'явиться тонка синя рамка із позначкою щита внизу. Після цього відвідувачі сторінки не зможуть завантажити фотографію або відправити її кому-небудь в особистому повідомленні. Крім того, користувачі (за винятком друзів) не зможуть відзначати когось на цій фотографії, а в додатку Facebook для Android, «по можливості», буде недоступна опція зробити скріншот із захищеним зображенням.

Що ж стосується захисту від скріншотів у веб-версії і в додатку для iOS, то користувачі зможуть окремо додати на фотографію профілю напівпрозорий шар із одним з доступних візерунків. Як відзначають в компанії, наявність такого візерунка на 75% знижує ймовірність копіювання фотографії кимось стороннім.

Як відзначають розробники Facebook, за підсумками тестування нової функції в Індії соцмережа прийме рішення про її запуск в інших країнах.

Нагадаємо, після заборони «ВКонтакте» українці масово перейшли на Facebook.

А з початку 2017 року Facebook подвоїв свій прибуток.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: