Запущено пілотний проект з протидії домашньому насильству

Читать на русском
У трьох містах України відсьогодні починають роботу мобільні групи поліції з протидії домашньому насильству.

В Україні одночасно в Дарницькому районі Києва, Малиновському районі Одеси і Сєвєродонецьку стартував пілотний проект з протидії домашньому насильству.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства соціальної політики України, передає «Слово і Діло».

Україна порушила в ООН питання сексуального насильства на окупованих територіях країниУкраїнська делегація в ООН закликала країни-члени Організації звернути увагу на проблему сексуального насильства в країні.

Повідомляється, що сьогодні відбулася презентація початку роботи мобільних груп «ПОЛІНА» - поліцейської мережі протидії домашньому насильству.

Планується, що до середини наступного року проект пошириться на всю Україну.

Також повідомляється, що міністерство напрацювало законопроекти щодо протидії домашньому насильству і створило 26 мобільних бригад, які вже працюють на сході країни.

Також функціонують «гарячі лінії», куди можуть звернутися громадяни, які стали жертвами домашнього насильства або торгівлі людьми.

«Все це в комплексі дозволить підвищити рівень довіри суспільства до представників держави, а головне - збільшити кількість звернень і зареєстрованих випадків домашнього насильства. Суспільство повинно знати правду, а спеціальні служби повинні оперативно реагувати і відповідним чином діяти», - зазначила заступник голови Мінсоцполітики Наталія Федорович.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МВС запустить мобільні групи з протидії домашньому насильству.

Відзначимо, що 19 травня в столиці почав роботу оновлений відділ водної поліції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: