Через відео вбивства в США Facebook перегляне контент-політику

Читать на русском
Приводом для перегляду політики Facebook став опублікований користувачем мережі Стівеном Стівенсом відеозапис вбивства 74-річного чоловіка в американському місті Клівленді.

Керівництво соцмережі заявило про перегляд політики відсіювання жорстоких відео та інших неоднозначних матеріалів.

Про це повідомляє DW, передає «Слово і Діло».

Приводом для цього став опублікований користувачем мережі Стівеном Стівенсом відеозапис вбивства 74-річного чоловіка в американському місті Клівленді. Відео знаходилося на сайті дві години з моменту повідомлення про його жорстокий зміст. Потім відео видалила адміністрація.

«Ми працюємо над тим, щоб процес розгляду (заяв на видалення контенту - ред.) проходив ще швидше», - заявив Джастін Осовски, віце-президент Facebook з медіа-партнерства.

Перед тим, як підозрюваний Стівенс опублікував запис з убивством, він уже публікував інші відеоповідомлення. В одному з них він заявив про намір вбити когось, проте жоден користувач не повідомив адміністрацію соцмережі про це. Після того ймовірний вбивця опублікував запис злочину, а ще за кілька хвилин запустив пряму трансляцію, в якій зізнався у своєму злочині.

В США триває третій день загальнонаціонального розшуку Стівенса. Поліція пообіцяла 50 тисяч доларів винагороди за інформацію про його місцезнаходження. Правоохоронці припускають, що у підозрюваного є зброя і він може бути небезпечний, проте спростовують зроблену ним заяву про те, що він нібито вже вбив багато людей.

Передбачається, що жертву ймовірний вбивця вибрав випадково. Загиблий чоловік повертався з пасхального обіду зі своїми близькими. Перед тим, як вбити свою жертву, підозрюваний попросив чоловіка назвати ім'я «Джой Лейн» і заявив, що вчиняє злочин через неї. Як пише інформагентство dpa, Джой Лейн - жінка, з якою у Стівенса були стосунки протягом кількох років.

Раніше двоє людей стали жертвами стрілянини, відкритої в одній зі шкіл міста Сан-Бернардіно в американському штаті Каліфорнія.

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп висловив переконання, що використання тортур проти підозрюваних у тероризмі в американських в'язницях є ефективним і може бути виправдано.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: