Макрон не виключив можливості відправки військ західних країн в Україну

На конференції за ініціативи президента Франції Еммануеля Макрона, яка відбулась 26 лютого в Парижі, обговорювалася можливість відправки сухопутних військ західних країн в Україні. Але присутні не дійшли консенсусу з цього питання.

Про це пише Le Monde.

За словами Макрона, країни ЄС готові зробити «все необхідне, щоб росія не виграла цю війну».

«Для досягнення цієї мети можливо все», – заявив Еммануель Макрон.

Лідер Франції зазначив, що у майбутньому не можна виключати і відправлення західних військ в Україну, але «сьогодні немає консенсусу щодо відправки наземних військ офіційним, передбачуваним та схваленим чином».

Крім того, Макрон заявив, що з огляду на зростання загрози безпеці з боку росії потрібен рішучий прорив у розумінні потреб України та закликав учасників конференції мають оцінити ситуацію та побачити, що саме вони можуть зробити більше, як на національному рівні, так і колективно.

«Більше з погляду бюджетної підтримки, військової допомоги, наявного потенціалу, а також у контексті виконання двосторонніх угод, які дехто з нас підписали нещодавно з Україною», – зазначив французький президент.

Макрон підкреслив, що всі країни представлені на зустрічі лідерами, дійшли висновку, що «через кілька років варто очікувати нападу росії і на інші країни».

«Зараз Україна потрібує від нас більше, ніж ми вже зробили», – наголосив Макрон.

Нагадаємо, 26 лютого президент Франції Еммануель Макрон збирав конференцію європейських лідерів за допомогою України.

Також ми повідомляли, що Німеччина передала ЗСУ пакет допомоги з дронами та снарядами.

Раніше ми розбиралися, з якими країнами Україна підписала Угоди про безпеку та яку допомогу отримає – інфографіка «Слово і діло».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО